EN

Fysiotherapie

Wat houdt de bodyscan in?

De bodyscan is een eerste screening om te zien hoe jouw lichaam functioneert en waar de pijnklachten vandaan komen. Dit gebeurt door duidelijk in kaart te brengen hoe jouw blessure historie eruit ziet. Heb je te maken gehad met valpartijen, ongelukken, operaties etc? Daarnaast worden verschillende testen uitgevoerd die de therapeut inzicht geven in eventuele “zwakke plekken” op het lichaam.

Kan ik de fysiotherapie sessies vergoed krijgen?

De vergoeding die jij ontvangt hangt af van jouw zorgverzekeraar en het type polis dat je hebt. Je krijgt vrijwel altijd een deel vergoed. De hoogte van de vergoeding ligt tussen de 0% en 100%.

Wat kost een behandeling?

Een behandeling bij Physicum kost € 80,-.

Hoe werkt de betaling?

Na afloop van een behandeling ontvang je per e-mail een factuur. Deze kan je betalen door middel van iDEAL.

Hoe lang duurt een behandeling?

Bij Physicum duurt een behandeling altijd een uur. Wij willen namelijk voldoende tijd hebben om jou goed te kunnen behandelen.

Wat voor kleding moet ik aan?

Een behandeling is voor de therapeut het makkelijkst wanneer jij in onderkleding gekleed bent. Wij adviseren dus onderkleding te dragen waar jij je comfortabel in voelt.

Wat onderscheidt jullie van andere fysiotherapeuten?

Bij Physicum werken we met verschillende testmethoden om te achterhalen waar de pijnklachten vandaan komen. Vaak is deze pijn al direct op te lossen door deze ‘energielekken’ te behandelen op de behandelbank. Soms kiezen we er echter voor om door middel van training deze zwakke plek te versterken. Ook kan het zijn dat we deze twee combineren. Eerst zullen we de klacht verhelpen op de behandelbank om vervolgens de trainingszaal in te gaan. Hier gaan we zorgen dat jouw lichaam sterk genoeg wordt zodat de klachten wegblijven. We kijken dus breder dan de meeste andere fysiotherapeuten.

Ik loop al lange tijd bij een fysiotherapeut maar blijf klachten houden. Kunnen jullie daar verandering in brengen?

Elk lichaam en elke pijnklacht is anders. Daarin kunnen we helaas dus geen garanties geven. Wel zien we vaak dat enkele behandelingen bij Physicum de klachten volledig doen verdwijnen. Soms zien wij echter ook klachten die niet “passen” binnen onze behandelmethoden. Wij zullen je dan doorverwijzen naar een specialisme dat beter aansluit bij jouw klachtenbeeld. Ons doel is dat je klachtenvrij wordt. Niet dat je zo vaak mogelijk bij ons langs komt.

Ik ben vaak bij fysiotherapeuten geweest, mijn klachten zijn dan even weg maar komen weer terug. Kunnen jullie daar een blijvende oplossing voor vinden?

Dat de klachten even weg zijn en dan weer terug komen betekent er te veel aandacht is besteed aan de symptomen van jouw klachten. Door de testen die we bij Physicum uitvoeren gaan wij echter op zoek naar de oorzaak. Die hoeft lang niet altijd te liggen op de plek waar jij je klachten ervaart. Door de oorzaak aan te pakken zullen jouw klachten voorgoed verdwijnen.

Is jouw vraag nog niet beantwoord?

Neem contact met ons op arrow
arrow Volg ons op Instagram