Ken je de 21/90 rule? Deze regel stelt dat het je 21 dagen kost om van een doel een gewoonte te maken en 90 dagen om het permanent te implementeren in je lifestyle. 

Is er een verandering die je in je levenstijl zou willen doorvoeren? Zorg dan dat je dit 21 dagen volhoudt. Je hebt nu een gewoonte gecreëerd. Houd je het 90 dagen vol, dan is het al een onderdeel van je levensstijl geworden! Ben jij klaar om positieve veranderingen te maken? We geven wat tips om je in je moment te houden! 

Stel je doel
Beslis wat je wilt bereiken of veranderen. Dit kan een persoonlijk doel zijn, maar werkt uiteraard ook voor je professionele doelen! Schrijf dit doel op. Gebruik een Post-It, stel het in als herinnering op je telefoon of op je kalender. Zorg dat het goed zichtbaar is zodat je zeker weet dat je je berichtje dagelijks een paar keer tegen zal komen. Op deze manier houd je jezelf er onbewust mee bezig en dit zal je helpen om te focussen op je doel. Huiver niet om te beginnen. Neem het dag voor dag! 

Maak een plan
In je planning schrijf je de stappen uit die je gaat zetten om je doel haalbaar te maken. Als je doel is om lichamelijk meer actief te zijn, zou je bijvoorbeeld drie activiteiten op kunnen schrijven die je deze week gaat doen. Of bel je die vriend die vaak gaat hardlopen. Het plannen van duidelijke tijden en data zorgen ervoor dat je jezelf er aan kan houden. Je deelt je doel zo op in haalbare speerpunten, en dit leidt vaker tot succes. Plannen maken met mensen die hetzelfde doel hebben, kan ook een goede manier zijn om gemotiveerd te blijven. Daarom staat Physicum natuurlijk voor je klaar! 

Concentreer je
Houd de focus op die haalbare doelen die samen de nieuwe gewoonte vormen! Onthoud dat je niet alles kunt doen! Concentreer je dus op die ene activiteit die je vandaag of morgen gaat doen, de rest volgt vanzelf.

Toewijding
Om een gewoonte aan te leren is het van belang daadwerkelijk toegewijd te zijn aan je doel. Je moet het echt willen, en de enige manier om de 21/90 regel te laten werken is je dag na dag aan je plan te houden. Wees soms ook streng voor jezelf! 

Wees realistisch
Daarmee komen we op het volgende punt: wees eerlijk tegen jezelf en schat jezelf goed in. Weet waar je zwakte zit en probeer die te voorkomen of er mee te werken. Om maar met Confusius te spreken:“When it is obvious that the goals cannot be reached, don’t adjust the goals, adjust the action steps.” Gooi je doelen dus niet compleet de deur uit op de dagen dat het moeilijk wordt. Je zult onderweg een aantal obstakels vinden, dat hoort er nu eenmaal bij. Schrik niet maar pas een aantal stappen of het hele plan aan. Onthoud dat je met een reden bent begonnen. De bestemming blijft de bestemming; het is de koers die misschien moet worden aangepast.

Herhaal
Feliciteer jezelf! Je hebt de 21 dagen gehaald. Het is nu tijd om je regels bij te stellen. Je weet nu beter waar je de fout in ging en wie of wat je heeft geholpen je aan je plan te houden! Je kunt de 21/90 regel natuurlijk keer op keer gebruiken om je doelen te behalen, gewoontes aan (of misschien juist af?!) te leren en je levensstijl te veranderen.

Zie deze blog als de start van 21 dagen consistentie, wilskracht en doorzettingsvermogen! Wat wil jij graag veranderen aan jouw persoonlijk of professioneel leven? Wij weten dat je het kunt!